Нашите препоръки за успешно закупуване на имот

  1. Внимателно направете списък с желания и се опитайте да се придържате към него. Отбележете дали купувате имот за да живеете в него, за ваканция или за инвестиция. Ако купувате с партньор, обсъдете заедно вашите очаквания и намерения относно вида на имота, финансирането и придобиването на собственост така че да сте единни при търсенето.  Обърнете внимание, че е необходимо време за да намерите „скритото съкровище“.
  2. Определете бюджета на покупката. Дефинирайте личните средства, които искате да вложите и необходимостта от допълнително финансиране от банкова институция.
  3. Време е да потърсите професионално съдействие от консултант по недвижими имоти за да спестите пари, време и неудобства и да преминете с лекота и удоволствие през процеса на намиране на вашия имот. Ще обсъдите с вашия агент текущите тенденции и условия на имотния пазар и съответно: ценовия обхват на покупката, допълнителните свързани разходи, характеристиките на имота – апартамент или къща, в затворен комплекс, парцел за строителство, местонахождение, големина, брой помещения, етаж, изложение, отопление, място за паркиране, близост до детска градина или училище, вид строителство, етап на завършеност на обекта, обзавеждане.
  4. Изберете вашия доверен имотен консултант и сключете договор за посредничество с него. Той трябва да работи ексклузивно за вас и да ви доведе до успешното приключване на вашата покупка.  Доверете се на проверен и препоръчан брокер, с познания и опит на локалния имотен пазар, отличен медиатор и преговарящ, със задълбочени познания в дебрите на имотните, финансовите и правните казуси.
  5. При необходимост от допълнително съфинансиране на покупката ви ще трябва да се обърнете към финансова институция, с която да обсъдите кредитиране и да получите предварително одобрение за да можете да продължите напред. Вашият опитен консултант ще ви съдейства и в този процес, ако има тези компетенции.
  6. Започнете огледите. Ако сте избрали професионалист за ваш съветник в дебрите на имотния пазар, той вече е направил задълбочено проучване и подбор и  няма да позволи да губите излишно време и емоции за имоти, които са извън вашите критерии. Вашият консултант ще организира процеса така, че да не се пренаситите с  много имоти за кратко време, да отидете на избраните места в подходящото време от деня, ще ви срещне при нужда с други специалисти така че да съберете и получите максимално изчерпателна информация и да направите спокойно информиран избор.
  7. Харесахте си имот?! Чудесно, вашия консултант започва преговори с продавача за да осигури възможно най-добрите за вас условия за покупка. Когато договорите финалната продажна цена и основните параметри на сделката следва запазването за вас на избрания имот и оформянето на договорната документация.
  8. Вашият надежден консултант имоти ще съдейства максимално в преговорния процес и в обезпечаване на юридическото обслужване. За вашият бъдещ имот той трябва да  извърши редица проверки за собствеността и ако всичко е наред, ще пристъпите към подготовка и подписване на предварителен договор, в който подробно са регламентирани всички права и отговорности на двете страни. Към този момент вие трябва да бъдете подготвени за плащане на депозит на купувача. Ако банка ще ви подкрепи финансово, ще се срещнете и с препоръчан кредитен специалист, а вашият консултант ще поеме отговорността да се снабди с пълната документация  и да анализира в детайли имота, който купувате.
  9. Нотариусът ви чака! Дошъл е денят, в който ще подпишете нотариалния акт за новия си имот. Вашият имотен консултант е до вас, вече съгласувал, проверил и организирал всичко. Спокойно подпишете документацията, преведете договорената продажна цена и съпътстващите сделката разходи и с удоволствие почерпете – отворихте нова врата в живота си!
  10. Не забравяйте да декларирате пред данъчните власти новопридобития си имот в сроковете, указани от закона.
  11. Вашият доверен консултант може да продължи да работи с вас, като може да ви съдейства с интериорен дизайн, довършителни работи, обзавеждане, управление.

Нашите препоръки за успешна продажба на имот

  1. Внимателно обмислете защо искате да продадете имота си. От това зависят много последващи ваши действия. Вероятни причини могат да бъдат: домът ви е станал твърде голям/малък за вас, необходим ви е финансов ресурс, сменяте квартала и дори града, искате промяна и различен вид имот, отделяте се от семейството или създавате семейство – решението е взето!
  2. Подгответе документите на имота си. Ако има липсващи или невалидни – набавете ги. Проверете вашите лични документи и  данъчни задължения за да сте изправни при сделката.
  3. Време е да потърсите професионално съдействие от консултант по недвижими имоти за да спестите пари, време и неудобства и с лекота и удоволствие да продадете вашия имот. Очаквайте от него информация за текущите пазарни условия на имотния пазар, съдействие за определяне на обхвата на подходящата продажна цена в съответствие с вашите очаквания, определете съвместно маркетинговата стратигия за успешна и бърза продажба.
  4. Изберете вашия доверен имотен консултант и сключете договор за посредничество с него. Той трябва да работи ексклузивно за вас и да ви доведе до успешното приключване на вашата продажба. Доверете се на проверен и препоръчан брокер, с практика и опит на локалния имотен пазар, отличен медиатор и преговарящ, със задълбочени познания в дебрите на имотните, финансовите и правните казуси.
  5. Почистете и подредете имота си за продажба така че да блесне в целия си потенциал! Първото впечатление е незаменимо! Вашият консултант ще ви помогне с професионални съвети. Можете да изнесете ненужните мебели и да освободите пространство, обърнете внимание на санитарните помещения, тераси и гаражи, измийте прозорците, сменете лампите ако е нужно така че да изглежда светло и уютно, приберете всички лични вещи. При необходимост направете освежаващ ремонт и малки поправки, особено ако сте живяли с домашен любимец. Вече сте готови за професионални снимки, които вашият имотен агент ще направи така че да може да презентира в пълнота предимствата на имота ви. Първите заинтересовани купувачи чукат на вратата!
  6. Рекламата, огледите, представянето на имота, преговорите за цена и най-добри условия на продажба оставете на вашия личен имотен консултант. Когато той ви представи купувача на вашия имот и договорите основните параметри на сделката следва запазването на имота.
  7. Вашият надежден консултант имоти ще работи в пряка връзка с купувача за да пристъпите към подготовка и подписване на предварителен договор, в който подробно са регламентирани всички права и отговорности на двете страни. Купувачът ще плати депозит, а вашият консултант ще поеме отговорността за набавянето на всички изискуеми документи за продажба.
  8. Нотариусът ви чака! Дошъл е денят, в който ще се срещнете с купувача и ще подпишете нотариалния акт за продажбата на имота си. Вашият имотен консултант е до вас, вече съгласувал, проверил и организирал всичко. Спокойно подпишете документацията, проверете банковата си сметка за получената сума от продажбата и с удоволствие почерпете – отваряте нова врата в живота си!

 

ЗАЩО да работите с нас?

ЗАЩОТО сме професионалисти, за които отговорноста, лоялноста и познанието стоят в основата на ежедневната ни дейност!

Работим ЕКСКЛУЗИВНО за вас до постигане на крайния успех!